Składniki:
- 1 kg cebuli
- 3 łyżki oliwy
- 100 ml octu balsamicznego
- 4 łyżki czerwonego wina
- 300 g białego cukru
- 3 pełne łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 4 cebule ¼ szkl mleka 3 szkl bulionu wołowego 1 szkl wytrawnego białego wina ¼ szkl wytrawnego sherry łyżeczka sosu Worcester ząbek czosnku 6 kromek bułki francuskiej ¼ szkl startego parmezanu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Wówczas wlać bulion, wino oraz sherry i sos Worcester. Całość dokładnie wymieszać i wrzucić czosnek.…
Składniki: 8 kotletów schabowych/1 ½ cm grubości/ 2 łyżki oleju ¼ łyżeczki pieprzu 1 małe opakowanie zupy cebulowej 8 plastrów pomarańczy bez skórki 1 szklanka soku pomarańczowego Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotlety i przyprawić pieprzem. Posypać kotlety mieszanką zupy cebulowej, położyć na każdym plaster pomarańczy, polać sokiem pomarańczowym i zagotować. Przykryć i…
Składniki: 1 puszka piure pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki 1 szklanka ugotowanego ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz 1,5 litra wody Klopsiki: 25 dkg mielonej wołowiny 25 dkg pokrojonej w małą kostkę kiełbasy 1 jajko sól, pieprz do smaku 6 zgniecionych…