Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
adminKeymaster
Czy ja też moge poprosić o to cudo Bazylko? I tez z tlumaczeniem.
Z góry serdecznie dziękuje, to dla mnie wazne D.:)Moj adres: [email protected]
adminKeymasterMoim zdaniem bardzo, bardzo często płaci się jednak za markę, za ładne opakowanie i kampanie reklamowe w tv.Wysoka cena nie jest tożsama z wysoką jakością.Takie jest moje zdanie.
adminKeymasterCzy ktoś już korzystał z "usług" instytutu i może coś o tym powiedzieć ?
adminKeymasterWarto kupować nie tyle drogie co dobre i nie tylko margaryny ale też inne produkty.Wystarczy np popatrzeć na soki.Naprawdę jest naiwnym ten kto uważa że w tych za 1,5zł/litr są jakiekolwiek wartości odżywcze i cokolwiek poza farbą i wodą.Wystarczy porównaćcenęsamej wody mineralnej a wnioski będą oczywiste.
adminKeymasterMoim skromnym zdaniem każda dieta na pewną mete pomaga bo nic tak nie szkodzi jak absolutny dietetyczny eklektyzm.Świadomy dobór treści poszczególnych posiłków niezaleznie czy to dieta lecznicza (np. niskocholesterolowa) czy służąca urodzie todobra praktyka.
adminKeymasterMyślę że sporo moglibyśmy się nauczyć od wegetarian.Myślęże to o wiele bardziej racjonalna dieta.Nie jest to resztkowo-miesne zjadanie wszystkiego na co mam ochotę tylko rozważny dobór pokarmu.Do tego korzyści dla organizmu niewątpliwe, jest skąd czerpać wzorce.
adminKeymasterZapewne jednak wzorem krajów zachodu lub USA zaczną się procesy przeciwko nieuczciwym reklamodawcom. Tymczasem warto chwalić dobre praktyki …
Edytowany przez: tinca, w: 2006/03/30 17:45
adminKeymasternapewno też na wchłanianie cholesterolu ma wpływ łączenie poszczególnych grup pokarmów … złożone , niezbadane …
adminKeymastertylko współczesne masła mają tyle wspólnego ze zdrowiem i naturą co towot z powidłami 🙂
adminKeymasterjezeli to mozliwe to tez prosilbym o te przepisy na mojego emaila: [email protected]
adminKeymasterJeszcze jedna ważna rzecz dla ciekawych…. [color=#FF0000]Pogląd że mięso tłuste zawiera więcej cholesterolu od mięsa chudego nie jest prawdziwy, np. w 100 gramach cielęciny lub boczku, jest taka sama ilość cholesterolu, około 70 miligramów[/color]. Cholesterol jest substancją trwałą, nie ulegającą zniszczeniu pod wpływem ogrzewania lub przechowywania.
adminKeymasterreklama może i nie stanowi 100% wiarygodnej informacji ale z drugiej strony reklama może budować świadomość w społeczeństwie. świadomość zagrożeń w tym i zdrowotnych.patrząc pod tym kątem na te reklamy … niech sie ludzie interesują swoim cholesterolem, tylko to na dobre wyjdzie.
adminKeymasterKłamstwo o cholesterolu
adminKeymasterWITAM MA KTOS MOZE CHARAKTERYSTYKE KUCHNI WIELKICH JEZIOR BEDE WDZIECZNY ZA PODZIELENIE SIE JEJ ZE MNA 🙂
POZDRAWIAMadminKeymastertak trochę offtopic …… czemu masło po wyjeciu z lodówki jest twarde a margaryna nie? w końcu i tu i tu tłuszcz?
-
AuthorPosts