Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

admin

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 256 through 270 (of 592 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Kuchnia brytyjska #44721
    admin
    Keymaster

    Czy ja też moge poprosić o to cudo Bazylko? I tez z tlumaczeniem.
    Z góry serdecznie dziękuje, to dla mnie wazne D.:)

    Moj adres: [email protected]

    in reply to: Czy warto kupować drogie margaryny?? #44718
    admin
    Keymaster

    Moim zdaniem bardzo, bardzo często płaci się jednak za markę, za ładne opakowanie i kampanie reklamowe w tv.Wysoka cena nie jest tożsama z wysoką jakością.Takie jest moje zdanie.

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #44717
    admin
    Keymaster

    Czy ktoś już korzystał z "usług" instytutu i może coś o tym powiedzieć ?

    in reply to: Czy warto kupować drogie margaryny?? #44712
    admin
    Keymaster

    Warto kupować nie tyle drogie co dobre i nie tylko margaryny ale też inne produkty.Wystarczy np popatrzeć na soki.Naprawdę jest naiwnym ten kto uważa że w tych za 1,5zł/litr są jakiekolwiek wartości odżywcze i cokolwiek poza farbą i wodą.Wystarczy porównaćcenęsamej wody mineralnej a wnioski będą oczywiste.

    in reply to: dieta pomaga ? #44711
    admin
    Keymaster

    Moim skromnym zdaniem każda dieta na pewną mete pomaga bo nic tak nie szkodzi jak absolutny dietetyczny eklektyzm.Świadomy dobór treści poszczególnych posiłków niezaleznie czy to dieta lecznicza (np. niskocholesterolowa) czy służąca urodzie todobra praktyka.

    in reply to: Wegetarianizm itd #44710
    admin
    Keymaster

    Myślę że sporo moglibyśmy się nauczyć od wegetarian.Myślęże to o wiele bardziej racjonalna dieta.Nie jest to resztkowo-miesne zjadanie wszystkiego na co mam ochotę tylko rozważny dobór pokarmu.Do tego korzyści dla organizmu niewątpliwe, jest skąd czerpać wzorce.

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #44708
    admin
    Keymaster

    Zapewne jednak wzorem krajów zachodu lub USA zaczną się procesy przeciwko nieuczciwym reklamodawcom. Tymczasem warto chwalić dobre praktyki …

    Edytowany przez: tinca, w: 2006/03/30 17:45

    in reply to: czy niedomiar cholesterolu może zaszkodzić ?? #44707
    admin
    Keymaster

    napewno też na wchłanianie cholesterolu ma wpływ łączenie poszczególnych grup pokarmów … złożone , niezbadane …

    in reply to: masło?? margaryna?? #44706
    admin
    Keymaster

    tylko współczesne masła mają tyle wspólnego ze zdrowiem i naturą co towot z powidłami 🙂

    in reply to: Nalewki i likiery domowe. #44704
    admin
    Keymaster

    jezeli to mozliwe to tez prosilbym o te przepisy na mojego emaila: [email protected]

    in reply to: czy niedomiar cholesterolu może zaszkodzić ?? #44693
    admin
    Keymaster

    Jeszcze jedna ważna rzecz dla ciekawych…. [color=#FF0000]Pogląd że mięso tłuste zawiera więcej cholesterolu od mięsa chudego nie jest prawdziwy, np. w 100 gramach cielęciny lub boczku, jest taka sama ilość cholesterolu, około 70 miligramów[/color]. Cholesterol jest substancją trwałą, nie ulegającą zniszczeniu pod wpływem ogrzewania lub przechowywania.

    in reply to: Alternatywa dla Benecolu? #44692
    admin
    Keymaster

    reklama może i nie stanowi 100% wiarygodnej informacji ale z drugiej strony reklama może budować świadomość w społeczeństwie. świadomość zagrożeń w tym i zdrowotnych.patrząc pod tym kątem na te reklamy … niech sie ludzie interesują swoim cholesterolem, tylko to na dobre wyjdzie.

    in reply to: czy niedomiar cholesterolu może zaszkodzić ?? #44688
    admin
    Keymaster
    in reply to: Kuchnia Warmi i Mazur #44687
    admin
    Keymaster

    WITAM MA KTOS MOZE CHARAKTERYSTYKE KUCHNI WIELKICH JEZIOR BEDE WDZIECZNY ZA PODZIELENIE SIE JEJ ZE MNA 🙂
    POZDRAWIAM

    in reply to: masło?? margaryna?? #44685
    admin
    Keymaster

    tak trochę offtopic …… czemu masło po wyjeciu z lodówki jest twarde a margaryna nie? w końcu i tu i tu tłuszcz?

Viewing 15 posts - 256 through 270 (of 592 total)