Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka z rokpolem

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 10 dag sera rokpol
  • ½ szkl rosołu z kurczaka
  • ¼ szkl soku jabłkowego
  • kilkanaście czerwonych winogron
  • masło
  • oliwa
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • ziołowy

 

Sposób wykonania:
Piersi podzielić na połówki po czym delikatnie naciąć w nich otwory tak aby powstały kieszonki.
Włożyć w nie po kawałku sera rokpol i zawiązać nitką.
Następnie zarumienić piersi kurczaka na złoto na rozgrzanej oliwie wymieszanej z masłem.
W między czasie winogrona przekroić na połówki usuwając pestki, przełożyć je do garnka.
Zalać je rosołem oraz sokiem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymianek.
Przełożyć obsmażone mięso do garnka z winogronami i dusić na małym ogniu do miękkości (około 30 minut).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *