Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 10 dag sera rokpol
- ½ szkl rosołu z kurczaka
- ¼ szkl soku jabłkowego
- kilkanaście czerwonych winogron
- masło
- oliwa
- tymianek
- sól
- pieprz
- ziołowy
Sposób wykonania:
Piersi podzielić na połówki po czym delikatnie naciąć w nich otwory tak aby powstały kieszonki.
Włożyć w nie po kawałku sera rokpol i zawiązać nitką.
Następnie zarumienić piersi kurczaka na złoto na rozgrzanej oliwie wymieszanej z masłem.
W między czasie winogrona przekroić na połówki usuwając pestki, przełożyć je do garnka.
Zalać je rosołem oraz sokiem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymianek.
Przełożyć obsmażone mięso do garnka z winogronami i dusić na małym ogniu do miękkości (około 30 minut).