Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z kurczaka w orzechowej panierce

Składniki:

  • 3 białka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 15 dag włoskich orzechów
  • ½ szkl oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania;
Piersi z kurczaka umyć po czym podzielić na kotlety, które rozbić tłuczkiem.
Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z mąką.
Zanurzać kotlety w powstałym cieście po czym obtoczyć w posiekanych orzechach.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *