Składniki:
- 1 kg ogórków
- 2 jajka
- 20 dag żółtego sera
- 1 pomidor
- 50 ml jogurtu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- szczypta mielonej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Ogórki przekroić na pół i wydrążyć delikatnie miąższ.
Następnie ugotować jajka na twardo po czym je obrać i pokroić w drobną kostkę.
Sparzony pomidor obrać i również pokroić w kostkę a ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jogurt wymieszać z posiekanym miąższem z ogórków, serem, pomidorami, jajkami oraz posiekanym szczypiorkiem.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Powstałą pastą nadziewamy ogórki, które posypujemy jeszcze posiekanym szczypiorkiem.Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewelina M