Składniki:
- 15 dag makaronu ryżowego
- 15 dag fasolki szparagowej z puszki
- kilka śliwek
- 1 pomarańcza
- 1 por
Sos:
- 60 ml majonezu
- ½ łyżeczki cukru
- starta skórka z pomarańczy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta curry
- szczypta słodkiej papryka
- szczypta imbiru
Sposób wykonania:
- Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut.
W między czasie pora pokroić na plasterki, śliwki w cienkie paseczki a pomarańcze obrać i pokroić na małe kawałki.
Następnie majonez wymieszać ze skórką z pomarańczy oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku papryką, imbirem oraz curry.
Makron odcedzić, połamać na mniejsze kawałki i dodać do niego odsączoną fasolkę, śliwki, pora oraz pomarańcze.
Całość wymieszać i zalać sosem, lekko przemieszać.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M