Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z mięsa i pieczarek do pasztetów

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 120 g pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 jajka
  • 150 g żółtego sera
  • 1-2 łyżki mleka
  • 1 szkl. tartej bułki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić po czym podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso i całość przesmażyć.
    Następnie mięso odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać żółty ser, jajka, natkę pietruszki oraz tartą bułkę.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *