Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz rybny do pasztetów

Składniki:

  • 600 g szczupaka
  • 1 cebula
  • 3-5 zmielonych ziaren pieprzu
  • ½ bułki paryskiej
  • 1 szkl. mleka
  • ½ szkl. bulionu rybnego
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekaną rybę.
    Całość lekko podsmażyć, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie dodać miąższ z bułki namoczonej w mleku, jajko, gałkę muszkatołową oraz natkę pietruszki.
    Wlać jeszcze bulion i całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *