Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszona wieprzowina z cukinią

Składniki:

  • 40-50 dag cukinii
  • 1 ½ łyżeczki imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag mielonej wieprzowiny
  • ½ łyżeczka soli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki rosołu
  • ½ kostki rosołowej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 3 łyżki czerwonego wina

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanym olejem wymieszanym z masłem smażyć mięso ok. 2 min cały czas mieszając, oprószyć solą oraz imbirem.
    Następnie dodać sos sojowy, wymieszać i smażyć ok. 30 sekund nie przerywając mieszana, wówczas dodać cukinie pokrojoną na plasterki, kostkę rosołową oraz cukier i wlać rosół, wino i wodę.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać a małym ogniu ok. 6-7 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Natalię

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *