Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dukaty drobiowe

 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • pietruszka lub koperek(natka)
  • 1 łyżeczka przyprawy prymat papryka słodka
  • vegeta do smaku
  • bułka tarta do panierowania

 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy bulkę kajzerkę wcześniej namoczoną w mleku, vegete do smaku i jajko.
    Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Starty ser mieszamy z natką pietruszki i łyżeczką słodkiej papryki.
    Mięsna masę formujemy na dłoni formując płaski kształt, na środek kładziemy ser i dokładnie zamykamy.
    Panierujemy w bułce tartej i jajku. Smażymy na głębokim tłuszczu na wolnym ogniu do uzyskania złocistego kolor.
    Podajemy ciepłe z surówkami.

     

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Beatę Prill

1 comment for “Dukaty drobiowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *