Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 bułka kajzerka
- 1 jajko
- pietruszka lub koperek(natka)
- 1 łyżeczka przyprawy prymat papryka słodka
- vegeta do smaku
- bułka tarta do panierowania
Sposób wykonania:
- Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy bulkę kajzerkę wcześniej namoczoną w mleku, vegete do smaku i jajko.
Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Starty ser mieszamy z natką pietruszki i łyżeczką słodkiej papryki.
Mięsna masę formujemy na dłoni formując płaski kształt, na środek kładziemy ser i dokładnie zamykamy.
Panierujemy w bułce tartej i jajku. Smażymy na głębokim tłuszczu na wolnym ogniu do uzyskania złocistego kolor.
Podajemy ciepłe z surówkami.Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Beatę Prill
1 comment for “Dukaty drobiowe”