Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drożdżowe hot-dogi

Ciasto:

  • 3 dkg drożdży
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka cukru

    Reszta:

  • 8 parówek
  • ketchup
  • ok. 20-30 dag sera żółtego
  • ok. 20-30 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • olej do podsmażenia cebuli
  • sól, pieprz do smaku
  • białko
     
     Sposób wykonania:

    Do przyrządzenia pizzy używam miski tupperware. Można jednak zagniatać ciasto ręcznie.
    Drożdże rozpuścić z cukrem. Dodać sól. Podgrzać olej z mlekiem. Do drożdży dodać jajko. Wlać mleko z olejem. Wymieszać wsypać mąkę.
    Jeśli przyrządzamy w misce tupperware wystarczy ja zamknąć i kolistymi ruchami miski wymieszać ciasto. Poczekać aż wyrośnie.
    W międzyczasie pokroić cebulę i gdy się zeszkli dodać pokrojone pieczarki. Doprawić wg uznania. Ser pokroić w plasterki długie i cienkie.
    Rozwałkować ciasto na stolnicy (w miarę okrągłe), przeciąć na pół, jeszcze raz na pół (jak na rogaliki)- tak, aby powstało 3 trójkątów. Na szerszym boku położyć parówkę i obłożyć ją serem i pieczarkami, na koniec polać ketchupem. Zawijać jak rogalika od boku z nadzieniem. Ułożyć na brytfance i posmarować białkiem. Piec jak ciasto drożdżowe na pizze ok. pół godziny (aż ładnie wyrośnie i zarumieni się)

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Magdalenę Paszek

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *