Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip majonezowy z keczupem i brandy

Składniki:

  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki keczupu
  • 1 kieliszek brandy
  • 2-3 łyżki śmietany 30%
  • sok z cytryny
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    W szklanym naczyniu wymieszać majonez, keczup, łyżeczkę soku z cytryny, brandy. Śmietanę ubić, połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać posiekany zielony koperek, delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzony.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *