Składniki:
- 5 cebul
- 3 kostki rosołowe
- łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- ½ szkl białego wina
- 3 łyżki brandy
- 1 ząbek czosnku
- tymianek
- sól
- pieprz
Składniki: 3 łyżki soku z moreli 3 łyżki soku z pomarańczy 5 łyżek brandy 2 kostki lodu cienkie plasterki cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać sok z moreli i pomarańczy. Wrzucić kostki lodu i dodać brany. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować plasterkami cytryny.
Składniki: 1 kg truskawek, bananów, pomarańczy, mandarynek i wiśni 1 kg cukru żelującego 1 cytryna 25 ml brandy Sposób wykonania: Banany, pomarańcze i mandarynki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, truskawki przekroić na połówki a z wiśni usunąć pestki. Wszystkie owoce wrzucić do rondla, skropić sokiem z cytryny i zasypać cukrem. Odstawić na 30 minut.…
Składniki: 1 kg flaków 2 marchewki 1 mały seler 2 cebule 80 g masła 2 szkl rosołu 2 szkl białego wytrawnego wina 1 kieliszek brandy 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Flaki dokładnie oczyścić po czym zalać je winem oraz rosołem. Wrzucić obrane warzywa, przyprawy oraz zieleninę.…
Składniki: 30 ml Scotch Whisky 20 ml Apricot Brandy 10 ml świeżego soku cytrynowego 15 kropli Orange Bitters 1 wiśnia koktajlowa kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, brandy, sok z cytryny oraz Orange bitters. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.