Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwone naleśniki z serem Gouda

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 6 łyżek startego żółtego sera Gouda
  • garść posiekanej zieleniny, pietruszka , koper, szczypiorek
  • 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sól
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Do szklanego naczynia dodajemy mleko, mąkę , jajko, sól, przecier pomidorowy i wodę gazowaną, dokładnie mieszamy mikserem. Z podanych składników powinno powstać ciasto o konsystencji śmietany. Na oleju na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Wykładamy  na talerz ,posypujemy startym żółtym serem i zieleniną . Składamy w kopertę i jeszcze raz posypujemy żółtym serem . Wkładamy na chwilę do piekarnika zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *