Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa migdałowa z ryżem

Składniki:

  • 10 dkg ryżu
  • 25-30 dkg migdałów
  • 1 litr tłustego mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 łyżek rodzynek
  • sól
  • 2 łyżki masła

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować na sypko dodając łyżkę masła. Migdały sparzyć , obrać ze skórki zmielić w maszynce. Podlać troszkę wodą aby nie powstał olej. Zagotować mleko ,dodać migdałową papkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rodzynki, ryż i cynamon. Można podawać jako danie wigilijne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *