Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cytrynowa zupa z ryżem

Składniki:

  • kurczak
  • sok z 2 cytryn
  • 6 szkl bulionu drobiowego
  • cebula
  • 3 pomidory
  • 170 g przecieru pomidorowego
  • 2 szkl pokrojonej okry
  • 1/3 szkl ryżu
  • 2 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki sproszkowanej papryki
  • łyżeczka sproszkowanej kurkumy

Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić na porcje, które skropić sokiem z cytryny.
Następnie zalać go  bulionem i gotować pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie dodać posiekaną cebulę, pomidory, przecier pomidorowy, okrę oraz ryż.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz kurkumą.
Gotować kolejne 30 minut.
Na koniec oddzielić mięso od kości i ponownie wrzucić do zupy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *