Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia zapieczona w serze mozzarella

Składniki:

  • 2 młode cukinie
  • 60 dkg sera mozzarella
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz, sól

    Sposób przyrządzenia:
    Cukinie umyć, oczyścić, osuszyć, pokroić w plastry, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej obtoczone w mące plastry cukinii, wyłożyć na ręcznik papierowy.  Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim opieczone plastry cukinii na przemian z plastrami sera. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 10 minut, naczynie wyjąć, zawartość polać zmiksowanymi jajkami i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 10 minut. Podawać schłodzone, udekorowane zieleniną plastry zapiekanki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *