Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia zapiekana z wędzoną makrelą i parmezanem

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 10 dkg tartego parmezanu
  • tarta bułka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Wędzoną makrelę podzielić wzdłuż na połowę, oczyścić jamę brzuszną, dokładnie usunąć ości, pokroić na kawałki i długości takiej jak grubość cukinii. Cukinię i pomidory pokroić w plastry, przyprawić. Na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ułożyć plastry cukinii, posypać tartą bułką i serem.  Na serze ułożyć  pomidora,  porcje ryby, zwieńczyć kolejnym plastrem cukinii posypanej serem. Całość złączyć za pomocą wykałaczki. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury  200 stopni C

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *