Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Crepy*

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
  • kiełbasa
  • 20 dag sera żółtego
  • pieczarki
  • kukurydza z puszki
  • kapusta
  • cebula
  • skwarki ze słoniny
  • inne dodatki według upodobania

Sposób przyrządzenia:
Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę, podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą stronę posypać startym serem. Jako farsz należy wykorzystać: pieczarki+ kiełbasa+cebula+skwarki+ser+kapusta+kukurydza.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

3 comments for “Crepy*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *