Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z brukselką

Składniki:

  • 400 g cielęciny
  • 300 g brukselki
  • 50 g sera edamskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • wywar z kości
  • 30 g mąki
  • 40 g tłuszczu
  • ketchup
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pokrojone mięso wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem , obsmażyć, wówczas oprószyć sola i pieprzem oraz doprawić rozgniecionym czosnkiem i dodać posiekaną cebulę.
    Następnie podlać wywarem i pozostawić na ogniu do miękkości mięsa wówczas dodać mąkę aby zagęściła sos i doprowadzić do zagotowania.
    W między czasie ugotować brukselkę w osolonej wodzie, odcedzić i dodać ją o mięsa, podgrzać.
    Przed podaniem posypać startym serem i skropić ketchupem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *