Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik buraczany z rzodkiewką

 

Składniki:

 

  • ½ l kwasu buraczanego
  • ½ l śmietany
  • ½ l jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki posiekanych listków botwinki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Do kwasu buraczanego dodać jogurt oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze listki botwinki, obrany i drobno pokrojony ogórek oraz pokrojoną rzodkiewkę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Wstawić chłodnik do lodówki a przed podaniem posypać posiekanym  szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *