Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa potrawka z ziołami

Składniki:

  • ½ kg pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka listków bazylii
  • bulion warzywny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty prze praskę czosnek.
Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę a paprykę pokroić na cieniutkie paseczki i całość wrzucić do bulionu.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz cukrem.
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *