Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulaki

Ciasto:

  • mąka 80 dag
  • jajko 1 sztuka
  • cukier 2 łyżki
  • sól
  • śmietana 15 g
  • drożdże 20 g
  • masło 25 dag

    Farsz:

  • cebula
  • pieprz
  • sól
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

    Sposób przyrządzenia:
    Ze składników na ciasto należy przyrządzić ciasto drożdżowe. Cebulę
    należy pokroić na półplasterki, podsmażyć na tłuszczu( zmiękczyć) i
    przyprawić. Z ciasta należy wycinać szklanką koła lub wycinać nożem
    kwadraty, napełniać je farszem cebulowym i formować niby pierożki. Z
    wierzchu smarować żółtkiem i piec w piekarniku przez około 15- 20 minut
    na złoty kolor.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *