Składniki: ½ szkl. borówek ½ szkl. agrestu 2 łyżki grenadyny 1 łyżka masła 2 sery brie 30 g płatków migdałowych szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu Sposób wykonania: Owoce skropić Grenadą, dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu około 6 minut. W między czasie ser ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Owoce rozłożyć na serze. Posypać…
Kategoria: Przepisy kulinarne
Jajka
Ziołowa jajecznica na kurkach
by Ewelina Musialowska • • 0 Comments
Kurczak
Galantyna z kurczaka z pieczarkami
by Karolina Glanowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak 25 dag pieczarek 2 jajka 1 cebula 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z kurczaka odciąć skrzydełka, szyję i kuper po czym oddzielić mięso od kości. Z mięsa uformować prostokątny płat, które oprószyć solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Jajka…
Indyk
Pierś z indyka w ziołach prowansalskich
by Wiola Hołownia • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka oliwa olej sól, pieprz do smaku zioła prowansalskie słodka papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć osuszyć nasmarować olejem, odstawić na godzinę. Następnie natrzeć ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułożyć piersi indycze. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i…