Składniki: 10 dag liści szpinaku marchewka cebula 4 łyżki kukurydz z puszki 2 łyżki starego sera 6 jajek 4 łyżki oliwy bazylia sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, po czym dodać marchewkę pokrojoną w plastry oraz obgotowany lekko w osolonej szpinak i kukurydze odsączoną z zalewy. Całość dokładnie wymieszać i trzymać…
Kategoria: Przepisy kulinarne
Kurczak
Zapiekane pałki kurczaka
by Maja Grygoruk • • 0 Comments
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka Gosi
by Małgorzata Kośla • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak w miodzie z czereśniami
by Julian Tyk • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi kurczaka 2 łyżki miodu 1/2 szkl. czereśni łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Czereśni przekroić na pół i usunąć z nich pestki. Następnie piersi kurczaka pokroić na paski, które oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do kurczaka czereśnie i polać całość miodem. Dokładnie wymieszać i trzyma na…
Indyk
Indyk z dynią i jabłkiem
by Anna Brychca • • 0 Comments
Składniki: 2 sznycle z indyka 300 g miąższu z dyni 1 jabłko 2 łyżki masła 150 ml bulionu 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz 2 liście laurowe Sposób wykonania: Obraną dynię pokroić w kostkę i gotowac około 10 minut. W między czasie mięso oprószyć sola oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas przełożyć do naczynia…