Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szpinakiem i kukurydzą

Składniki:

  • 10 dag liści szpinaku
  • marchewka
  • cebula
  • 4 łyżki kukurydz z puszki
  • 2 łyżki starego sera
  • 6 jajek
  • 4 łyżki oliwy
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, po czym dodać marchewkę pokrojoną w plastry oraz obgotowany lekko w osolonej szpinak i kukurydze odsączoną z zalewy.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać jajka roztrzepane z sola, pieprzem oraz bazylią.
    Masę jajeczną wylać na warzywa i trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *