Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Kurczak z warzywnymi mrożonkami

Składniki: 3 piersi z kurczaka ½ opakowania mrożonej marchewki ½ opakowania mrożonego groszku ½ opakowania fasolki szparagowej 25 dkg pieczarek ½ puszki kukurydzy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 ząbki czosnku 1/5 łyżki przyprawy typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Pieczarki myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Czosnek…

Kaczka nadziewana bakaliami

Składniki: 1 nieduża kaczka 25 dkg suszonych moreli 25 dkg suszonych jabłek 25 dkg suszonych śliwek 10 dkg rodzynek ½ łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę, rozmaryn, pieprz i sól mieszamy razem w miseczce. Gotową mieszanką nacieramy dokładnie kaczkę na zewnątrz i od wewnątrz. Odstawiamy…

Gęś duszona z warzywami

Składniki: ½ gęsi 2 dag mąki 3 dag smalcu 80 dag warzyw: marchew, por, pietruszka, seler, cebula, fasolka szparagowa 4 dag masła sól pieprz Sposób wykonania: Gęś podzielić na porcje, które oprószyć mąką, solą oraz pieprzem i przełożyć do garnka. Podsmażyć a potem podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do miękkości. W między…

Gęś faszerowana

Składniki: 1 gęś 2 cytryny 10 dag oleju 5 dag marchwi 1 ząbek czosnku 6 goździków tymianek posiekana natką pietruszki sól Nadzienie: 4 filiżanki grzanek 1 kg jabłek 5 dag rodzynek 5 dag masła tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Gęś skropić sokiem z cytryny po czym obłożyć ją plasterkami marchwi, czosnkiem, natką pietruszki, goździkami oraz…