Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Kurczak z ananasem

Składniki: 2 piersi z kurczaka ¾ szkl. sosu sojowego puszka ananasa cebula ½ czerstwej papryki 2 torebki ryżu 2 ząbki czosnku 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki curry sól pieprz Sposób wykonania: Z ananasa odsączyć zalewę i dodać do niej sos sojowy, mięso, curry oraz posiekany czosnek i odstawić na 1…

Faszerowane filety z kurczaka

Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 150 g wątróbki z kurczaka olej jajko pęczek natki pietruszki 100 g chudej wieprzowiny bułka tarta czerstwa bułka mąką przyprawa do kurczaka Sposób wykonania: Wieprzowinę, wątróbkę oraz namoczoną bułkę zemleć w maszynce po czym dodać posiekaną natkę pietruszki oraz odrobinę bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.…

Gęś w południowych owocach

Składniki: 1 duża gęś 1 banan 2 mandarynki 3 figi 2 brzoskwinie / mogą być z puszki/ słodka papryka papryczka chili główka czosnku masło Marynata: 4 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać i natrzeć nimi…

Rolada mozaikowa z indyka z czosnkiem

Składniki: 2 kg piersi z indyka 4 wieprzowe polędwiczki 20 dkg sera Gouda w plastrach 6 łyżek posiekanego koperku 8 ząbków czosnku 8 łyżek oleju 4 łyżki masła 4 łyżeczki estragonu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Połowę oleju rozgrzać na patelni, zrumienić polędwiczki. Piersi z indyka umyć, osuszyć,…