Składniki: kurczak 2 strąki papryki 2 pory 2 cebule 30 dag pieczarek 1szkl. rosołu kilka łyżek kwaśnej śmietany łyżeczka mąki natka pietruszki olej papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki, cebulę, pory oraz paprykę pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie kurczaka podzielić na mniejsze kawałki, które oprószyć mąką i obsmażyć…
Kategoria: Kurczak
Piersi z kurczaka
Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo winnej
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 4 filety piersi z kurczaka 2 papryki 2 cukinie bakłażan sól pieprz Marynata: 150 ml oliwy z oliwek 150 ml białego wina 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, cukinię i bakłażana w kostkę a paprykę w paseczki. Wszystko wrzucić do miski po czym oprószyć solą…
Kurczak
Kurczak w sosie śmietanowym- curry
by Halina • • 0 Comments
Kurczak
Skrzydełka kurczaka glazurowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak z aromatycznym rozmarynem
by Halina • • 0 Comments
Składniki: kurczak łyżka suszonych listków rozmarynu łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki masła ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Kurczaka natrzeć solą oraz rozmarynem z zewnątrz i wewnątrz oraz skropić go sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godziny. Następnie ułożyć kurczaka w brytfannie i obłożyć go plasterkami masła. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1…