Składniki: 1 pokrojony na porcje kurczak 2 łyżeczki pasty chili ½ szklanki śmietany kremowej 3 obrane, pokrojone wzdłuż marchewki 5 obranych ząbków czosnku 2 pokrojone na ósemki cebule sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać śmietanę z pastą chili, solą i pieprzem. Tak przygotowanymi przyprawami nasmarować porcje kurczaka, odstawić do lodówki na około 60 minut. Na blaszce…
Kategoria: Kurczak
Kurczak
Podudzia z kurczaka grillowanie po tajsku
by Ola Adamkiewicz • • 0 Comments
Kurczak
Grillowany filet z kurczak na sałacie
by Milena Sosińska • • 0 Comments
Składniki:
- 6 kotletów z piersi kurczaka
- 50 dkg ugotowanego makaronu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 oczyszczona, pokrojona papryka
- 2 szklanki pokrojonego selera naciowego
- 1 posiekana, czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2/3 szklanki oleju
- sól, pieprz
- liście sałaty
Udka z kuczaka
Udka kurczaka duszone w pomidorach
by Klaudia Wilczewska • • 0 Comments
Kurczak
Pyszne skrzydełka kurczaka z grilla z ostrym sosem
by Karolina Biały • • 0 Comments
Składniki:
Marynata:
- 1 szklanka sosu sojowego
- 5 łyżek oleju (najlepszy sezamowy)
- 1/3 szklanki soku z pomarańczy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki naci kolendry lub pietruszki
- pieprz, papryka, mielony imbir do smaku
Sos:
- ½ szklanki tajskiej pasty chili
- ¼ szklanki sosu Hoisin
- 1/3 szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki sosu tabasco