Składniki:
- 600 g piersi indyka
- rozmryn do posypania
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- czarny pieprz
- sól
Składniki: 2 piersi kaczki 4 łyżki oleju garść roszponki 30 dag żurawiny 3 łyżeczki cukru 1/2 l bulionu łyżka żelatyny sok z 1 limonki 6 jajeczek ugotowanych na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Piersi oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki po czym usmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie żurawinę podlać…
Składniki: 1,5 kg indyka 20 oliwek pęczek bazylii 20 dag mozzarelli 1 szkl. bulionu sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso podzielić na 3 kawałki, w których na środku naciąć nożem aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. W każda kieszonkę włożyć kawałek mozzarelli, kilka oliwek oraz listki bazylii. Spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanym…