Składniki:
- 1 bułka Weka
- 10 dkg pieczonego mięsa
- 10 dkg dobrej cienkiej kiełbasy
- 10 dkg żółtego sera
- 15 dkg masła
- 2 zielone papryki
- 2 pomidory
- 2 ugotowane jajka
- chrzan tarty
- szczypta mielonej gorczycy
Sposób przyrządzenia:
Z bułki Weka odciąć koniec, usunąć ze środka miąższ. Mięso, pozbawioną osłonki kiełbasę, ser, oczyszczoną paprykę, pozbawione gniazd nasiennych pomidory i jajka pokroić w miarę równą kostkę. Chrzan i gorczyce dokładnie wymieszać z miękkim masłem, dodać do pozostałych składników, ponownie dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem ściśle wypełnić pozbawioną miąższu bułkę Weka. Schłodzić. Przed podaniem pokroić w plastry.