Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułka Weka z farszem

Składniki:

    • 1 bułka Weka
    • 10 dkg pieczonego mięsa
    • 10 dkg dobrej cienkiej kiełbasy
    • 10 dkg żółtego sera
    • 15 dkg masła
    • 2 zielone papryki
    • 2 pomidory
    • 2 ugotowane jajka
    • chrzan tarty
    • szczypta mielonej gorczycy


    Sposób przyrządzenia:
    Z bułki Weka odciąć koniec, usunąć ze środka miąższ. Mięso, pozbawioną osłonki kiełbasę, ser, oczyszczoną paprykę, pozbawione gniazd nasiennych pomidory i jajka pokroić w miarę równą kostkę. Chrzan i gorczyce dokładnie wymieszać z miękkim masłem, dodać do pozostałych składników, ponownie dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem ściśle wypełnić pozbawioną miąższu bułkę Weka. Schłodzić. Przed podaniem pokroić w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *