Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bułeczki z grzybowym farszem

Składniki:

    • twardy biały ser
    • natka pietruszki

    Ciasto:

    • 3 szklanki mąki
    • 2 łyżki masła
    • 3dkg drożdży
    • 1 łyżeczka cukru
    • 4 żółtka
    • 3/4 szklanki śmietany
    • 1/2 szklanki ciepłego mleka
    • sól

    Farsz:

    • 750 g grzybów
    • 1 cebula
    • 3 łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki bułki tartej
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • 1 jajko
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować farsz.
    Grzyby obrać i umyć, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, przesmażyć na maśle. Dodać grzyby i dusić razem przez ok. 15 minut, schłodzić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Jajko, bułkę tartą i natkę pietruszki dodać do grzybów, wymieszać, po czym przyprawić do smaku solą, pieprzem.
     Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, wsypać cukier, wlać mleko, odstawić na kilka minut. Gdy rozczyn podrośnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać tak długo, aż ciasto zacznie odstawać od ręki. Odstawić w przykrytej misce na 1/2 godziny. Gdy ciasto podwoi swoją objętość jeszcze raz wyrobić. Odkrawać po kawałku, nakładać farsz, formować bułeczki. Układać na posmarowanej tłuszczem blaszce, odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Posypać bułeczki utartym białym serem wymieszanym z posiekaną drobno natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *