Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z grzybami Krysi

Składniki:

    • 25 d g grzybów leśnych
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 2 łyżki wytrawnego wina
    • 3 łyżki oliwy lub masła
    • sol, świeżo zmielony pieprz
    • bułka francuska lub chleb tostowy
    • masło
    • tarty ser


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić i dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i grzyby, chwilę smażyć mieszając, dodać pozostałe składniki, smażyć przez oko. 5 minut, często mieszając, na dość dużym ogniu. Kawałki pieczywa posmarować masłem, położyć na nich grzyby, posypać tartym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *