Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń z sera

Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • 1 żółtko
  • 20 dag tłustego twarożku
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do mleka dodać masło, sól, cukier oraz cukier waniliowy i całość doprowadzić do zagotowania.
    W między mąkę rozprowadzoną 2 łyżkami wody wymieszać ż żółtkiem po czym wlewać stopniowo do gotującego się mleka.
    Mleko ponownie doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia.
    Gdy masa mleczna ostygnie dodać do niej twarożek i przelać budyń do pucharków.
    Odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *