Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bukiet z jarzyn

Składniki:

  • 1,5 kg kalarepki
  • 2 marchewki 
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • ¼ l rosołu
  • 2 łyżki posiekanych : natki pietruszki, szczypiorku, bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Czosnek i cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić ziemniaki, pokrojone w grubą kostkę po czym podlać całość rosołem i trzymać na ogniu ok. 5 minut.
    Po tym czasie dodać marchewki i kalarepki pokrojone w słupki.
    Pozostawić na ogniu jeszcze ok. 15-20 minut.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać ziołami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *