Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka z kiełbaskami

Składniki:

  • 1 kg. brukselki
  • sól, pieprz
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 kiełbaski
  • 3 łyżki octu
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku


Sposób przyrządzenia:

Brukselkę ugotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Zahartować i osączyć. Podzielić na ćwiartki. Szczypiorek pokroić w krążki. Kiełbaski pokroić wzdłuż w 0,5 cm.  kawałki. Ocet wymieszać z oliwą, musztardą i przyprawami. Brukselkę, kiełbasę i szczypiorek dokładnie wymieszać z sosem i doprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu.
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *