Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk na sposób angielski

Tylko trzy gatunki mięsa nadają się na befsztyk: polędwica, kotletowe i pierwsza krzyżowa.
Mięso należy umyć, ostrym nożem zdjąć osłaniającą błonę oraz tłuszcz powierzchniowy, a następnie pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości ok. 2 cm, delikatnie rozbić pięścią. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, każdą stronę po 1 minucie. Zmniejszyć ogień, odwrócić mięso i kontynuować smażenie po 2 min. z każdej strony. Łączny czas smażenia dla średnio wysmażonego befsztyka (poz. 4.) o grubości ok. 2 cm wynosi ok. 5 – 6 min. Dla pozostałych czas smażenia należy wydłużyć lub skrócić odpowiednio do stopnia wysmażenia jaki nam odpowiada.

1. Bardzo krwisty (very rare, blue)

2. Krwisty (saignant, rare)

3. Półkrwisty (medium rare)

4. Średnio wypieczony (anglais, medium)

5. Dobrze wypieczony (demi anglais, well done)

6. Bardzo dobrze wypieczony (bien cuit, very well done)

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *