Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany z zieloną papryką z patelni

Składniki:

  • 60 dag bakłażanów
  • 3-4 strąki zielonej papryki
  • 3 pomidory
  • 10 dag czarnych oliwek
  • łodyga selera naciowego
  • 2 ząbki czosnki
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 szkl. oliwy
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany pokroić na kawałki a paprykę w paski po czym usmażyć na oddzielnych patelniach.
    Następnie usmażone bakłażany i paprykę wyjąć, zlać tłuszcz na jedną patelnie i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, pokrojone pomidory i seler oraz czarne oliwki.
    Całość wymieszać i obficie doprawić do smaku solą oraz pieprzem, trzymać na ogniu ok. 10 min, wówczas wrzucić paprykę i bakłażany, pozostawić na ogniu ostatnie 10 min.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia, wówczas polać całość octem i wstawić do lodówki na 30 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *