Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet z łososia pieczony w folii

Składniki:

 

  • 2 porcje filetów z łososia
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • szczypta cebuli w proszku
  • wyciśnięty z 1 limonki sok
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki. Porcję łososia ułożyć na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, dokładnie, obficie posmarować przyprawami, folię zawinąć. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C. kilka minut przed końcem pieczenia folię odwinąć. Podawać z jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *