Składniki:
- 30-40 dag karkówki
- 1 korniszon
- 1 ½ łyżki maki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 pióra szczypioru
- 30 dag zielonej fasolki
- 1 łyżką smalcu
- 1 ½ łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
Sposób wykonania:
- Fasolkę gotować w wodzie ok. 3 min po czym ją odcedzić i pokroić w ukośne kawałki.
W między czasie mięso pokroić w kostkę, którą oprószyć solą, mąką oraz skropić 1 łyżką oleju, dokładnie wymieszać po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i szczypior.
Po 1 minucie dodać smalec oraz fasolkę, wymieszać i nadal smażyć.
Pod sam koniec skropić całość sosem sojowym i doprawić do smaku cukrem, trzymać na ogniu ostanie 2 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kingę