Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z selera Agnieszki

Składniki:

  • 2 średniej wielkości selery
  • 2 cebule
  • 1 szklanka wody
  • 2 buliony warzywne
  • kostka margaryny (250g)
  • 3 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 3 łyżki ziół prowansalskich

Sposób wykonania:

  1. Seler obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę także ścieramy na tarce. Dodajemy do nich buliony, wodę i margarynę. Gotujemy kilka minut, aby woda odparowała. Studzimy. Następnie dodajemy 3 jajka, szklankę bułki tartej i zioła prowansalskie. Pieczemy około 45-55 min w piekarniku nagrzanym do 170stC.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez  Agnieszka Sołtysiak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *