Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna wieprzowina z fasolką

Składniki:

  • 30-40 dag karkówki
  • 1 korniszon
  • 1 ½ łyżki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pióra szczypioru
  • 30 dag zielonej fasolki
  • 1 łyżką smalcu
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę gotować w wodzie ok. 3 min po czym ją odcedzić i pokroić w ukośne kawałki.
    W między czasie mięso pokroić w kostkę, którą oprószyć solą, mąką oraz skropić 1 łyżką oleju, dokładnie wymieszać po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i szczypior.
    Po 1 minucie dodać smalec oraz fasolkę, wymieszać i nadal smażyć.
    Pod sam koniec skropić całość sosem sojowym i doprawić do smaku cukrem, trzymać na ogniu ostanie 2 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *