Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina smażona z kapustą pekińską

Składniki:

  • 20 dag łopatki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz
  • 60-75 dag kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka wody

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paseczki, które wymieszać z sosem sojowym, mąką, cukrem oraz pieprzem i odstawić na 15 min.
    W między czasie kapustę pokroić na paseczki.
    Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać kapustę, 3 łyżki sosu sojowego, sól, cukier oraz tyle wody aby przykryła składniki.
    Pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 5 min po czym odkryć pokrywkę i gotować następne 5 min.
    Na sam koniec dodać mąkę wymieszaną 1 łyżką wody, wymieszać i od razu podawać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Natalię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *