Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kawałkami ogórka

Składniki:

  • 200 dag łopatki
  • ½ łyżki maki ziemniaczanej
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1/8 łyżeczki  pieprzu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 świeże ogórki
  • ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka maggi wymieszanej z 1 łyżeczką wody

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paski, które wymieszać z sosem sojowym, mąką, cukrem oraz pieprzem i odstawić na 15 min.
    W między czasie przekroić na połówki, które pokroić w plasterki.
    Następnie ½ łyżki sosu sojowego wymieszać z łyżeczką oleju, cukrem oraz solą po czym dodać ogórki i trzymać na małym ogniu ok. 3 min.
    Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać ogórki, wymieszać i podgrzać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *