Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z zeszkloną cebulką

Składniki:

  • 20 dag rostbefu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki oleju
  • 2-3 cebule
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • kilka kropli oleju sezamowego

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w cienkie paski, które wymieszać z łyżką sosu sojowego, cukrem oraz mąką ziemniaczaną i odstawić na 15 min.
    W między czasie cebulę pokroić w cienkie plasterki.
    Następnie mięso obsmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanego oleju, wówczas mięso wyjąć a na patelni rozgrzać pozostały olej i zeszklić na nim cebulę po czym ponownie wrzucić mięso.
    Całość wymieszać, podgrzać i dodać sos sojowy oraz imbir, wymieszać i na koniec dodać mąkę wymieszaną z łyżką wody.
    Pozostawić na ogniu do zgęstnienia.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ilonę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *