Składniki:
- 10 dag piersi kurczaka
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżki mąki ziemniaczanej
- ½ białka
- 10 dag pieczarek
- 1 ½ łyżki smalcu
- 1 l rosołu
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ kostki rosołowej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w plastry, które oprószyć mąką i solą po czym wymieszać z białkiem i smażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojone pieczarki i cały czas mieszając smażyć ok. 1 ½ min.
Następnie wlać rosół i doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu ok. 5-6 min.
Po tym czasie dodać sos sojowy oraz kostkę rosołową, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pozostawić na ogniu ostatnia minutę.Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Kingę