Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyczki z papryki i kurczaka

 

Składniki:

• 1 kg filetów z piersi kurczaka
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 1 papryka żółta
• 1 cebula

Sos:
• 125 ml naturalnego jogurtu
• 3 ząbki czosnku
• 5 dag masła
• 3 łyżeczki keczupu
• szczypta chili
• szczypta mielonej kolendry
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić w paski.
    Papryki pokroić w cienkie paski, usuwając gniazda nasienne.
    Następnie w paskach mięsa zrobić nacięcia i wsunąć w nie paprykę.
    Nabijać na patyczki do szaszłyków i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Cebulę drobno posiekać i wymieszać razem z jogurtem, rozgniecionym czosnkiem oraz ketchupem, doprawić do smaku solą, pieprzem, chili oraz kolendra.
    Powstałym sosem zalać szaszłyki i włożyć na 2-3 godz do lodówki.
    Po tym czasie wyjąć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 min.

     

    Przepis został nadesłany na konkurs „Konkurs z Kolażem” przez Paulla

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *