Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce egzotyczne – Rambutan

Rambutan – to długowieczne, zawsze zielone drzewo, osiągające wysokość 15 m, pochodzi z Indonezji. Obecnie rambutany uprawia się w Malezji, Tajlandii, Chinach, Indiach, na Filipinach i w niektórych krajach Ameryki Środkowej.
Owoce rambutanu mają wielkość śliwki, są pokryte twardą skórką z miękkimi włosami. Włoski świeżych owoców mogą mieć kolor purpurowy, żółty lub pomarańczowy z żółtozielonymi czubkami. Miąższ jest białawoprzezroczysty, słodki, soczysty i aromatyczny. W środku znajduje się podłużna pestka, którą po uprażeniu można jeść. Rambutany najczęściej jada się na surowo. Po przełamaniu owocu miąższ wyjada się łyżeczką. Można także po usunięciu skórki dodawać go do sałatek i deserów. Owoce zawierają dużo witaminy B 12 i C. Kupując rambutany, należy wybierać okazy dojrzałe (niedojrzałe mają na powierzchni zielone plamki). Są to owoce nietrwałe i nie nadają się do przechowywania.

 

Zródło: http://www-users.mat.uni.torun.pl/~que/egzot/egzot1/rambutan.html

 

3 comments for “Owoce egzotyczne – Rambutan

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *