Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z mięsem w pomidorowym sosie

Składniki:

  • 50 dkg fasolki szparagowej
  • 25 dkg  pokrojonej w kostkę wołowiny
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać masło, dodać wołowinę, lekko zrumienić. Dodać cebulę, dusić mieszając 3 minuty, dodać pastę pomidorową i mieszając dusić kolejną 1 minutę, dodać pomidory, 2 szklanki wody, dusić na średnim ogniu 40 minut. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić, pokroić na kawałki o długości 2,5 cm, dodać do rondla, ewentualnie uzupełnić płyn wrzątkiem tak aby przykrył  zawartość rondla, przyprawić solą i pieprzem, powoli dusić jeszcze 30 minut. Podawać z ryżem, kuskus lub pieczywem. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *